Taking too long? Close loading screen.
Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία Eάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας Εάν έχετε χάσει κάποιον δικό σας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ

By: | Tags: | Comments: 1 | September 2nd, 2014

poster_podilatodromia_final

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, 10 Σεπτεμβρίου, η Διεθνής Ένωση για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας (International Association for Suicide Prevention –IASP) καλεί σε ποδηλατοδρομία με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Η πρόκληση που τίθεται είναι η εξής: Να διανυθούν συνολικά από όλες τις χώρες 40.075 χλμ, όσο δηλαδή και η περιφέρεια της γης!
Το Κέντρο Πρόληψης της Αυτοκτονίας της ΚΛΙΜΑΚΑ, ως εθνικός αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην IASP,  διοργανώνει μια συμβολική ποδηλατοδρομία την 10η Σεπτεμβρίου στις 20:00.

Στόχος είναι να δοθεί το μήνυμα ότι όλοι μαζί ενωμένοι ΜΠΟΡΟΥΜΕ να συμβάλουμε στην πρόληψη της αυτοκτονίας.

Σας καλούμε, να συμμετάσχετε στην ποδηλατοδρομία, σε μία κυκλική  διαδρομή από και προς το σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο (αναλυτικά η διαδρομή στην αφίσα). Στο σημείο εκκίνησης θα δοθούν στους συμμετέχουν τα διακριτικά της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας και της 24ωρης Γραμμής Παρέμβασης για την Αυτοκτονία – 1018 και κατά τον τερματισμό θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.  Μπορείτε  να δηλώνετε συμμετοχή στέλνοντας  email στο help@suicide-help.gr με θέμα “Ποδηλατοδρομία 10 Σεπτεμβρίου 2014” και γράφοντας το όνομα σας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης της Αυτοκτονίας, η ΚΛΙΜΑΚΑ σας καλεί σε Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Σ.Η.Ε.Α. (Ακαδημίας 20), ώρα 12.00. Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου θα παρουσιαστούν τα έως τώρα δεδομένα αναφορικά με τις αυτοκτονίες και τις στρατηγικές πρόληψης στην Ελλάδα και σε διεθνές επίπεδο.

Τέλος, σας καλούμε να βγάλετε κι εσείς μία φωτογραφία με το μήνυμά σας για την πρόληψη της αυτοκτονίας και να μας τη στείλετε στο help@suicide-help.gr ή στο Twitter @KLIMAKA_1018. Μαζί, ενωμένοι μπορούμε να σώσουμε ζωές!

Top

Pin It on Pinterest