Taking too long? Close loading screen.
Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία Eάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας Εάν έχετε χάσει κάποιον δικό σας

Διαδυκτικό Σεμινάριο-Webinar

By: | Tags: | Comments: 0 | February 11th, 2022

Ο Ανοιχτός Διάλογος (Open Dialogue) είναι ένα μοντέλο φροντίδας ψυχικής υγείας, βασιζόμενο «Διαλογική Πρακτική» η οποία αποκαθιστά τις ανθρώπινες αξίες δίνοντας έμφαση στην ακρόαση και την ανταπόκριση σε ολόκληρο το άτομο σε ένα ολιστικό πλαίσιο – αντί να αντιμετωπίζει απλώς και μόνο τα συμπτώματά του. Στον «ανοικτό διάλογο» η συνομιλία, ή ο διάλογος, δεν είναι «σχετικά» με το άτομο, αλλά είναι ένας τρόπος «να είσαι» με το άτομο και να ζεις μαζί την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, συν – σχεδιάζοντας το μέλλον του σύμφωνα και με τα δικά του όνειρα και επιθυμίες.
Βασισμένη στις Διαλογικές Πρακτικές καθώς και στην Ενεργοποίηση της Προσέγγισης του Συν-Σχεδιασμού αναπτύσσεται η μεθοδολογία του ευρωπαϊκού προγράμματος HOOD (Homeless’s Open Dialogue) στο οποίο συμμετέχει η ΚΛΙΜΑΚΑ, μεταξύ άλλων 6 φορέων από 5 διαφορετικές χώρες. Κύριος στόχος του έργου είναι η προώθηση της σπουδαιότητας της πρώιμης παρέμβασης, μέσω την ανάπτυξης της παραπάνω μεθοδολογίας, στην αντιμετώπιση της έλλειψης στέγης και την επανάκτηση της δύναμης των αστέγων στη ζωή και στο μέλλον τους.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας, οι ιδέες, οι σκέψεις και τα εργαλεία από αυτές τις προσεγγίσεις να υιοθετηθούν από επαγγελματίες στην καθημερινή τους πρακτική, διοργανώνεται, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, το Διαδικτυακό Σεμινάριο “Homeless’s Open Dialogue” με ομιλήτρια την Natascia Curto, Καθηγήτρια στο Τμήμα «Φιλοσοφία και Εκπαιδευτικές Επιστήμες» του Πανεπιστημίου “UNITO” στο Τορίνο, το οποίο είναι ένας από τους συντονιστές φορείς του Προγράμματος Hood.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.
Η διαδικτυακή συνάντηση αποτελεί μέρος των εισηγήσεων του Εκπαιδευτικού Βιωματικού Σεμιναρίου «Ο κόσμος των αστέγων» που ξεκίνησε τον προηγούμενο Δεκέμβριο και αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά το πέρας 30 εκπαιδευτικών συναντήσεων.
Πληροφορίες για το έργο Hood:
Για να εγγραφείτε ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

 

 

Top

Pin It on Pinterest