Taking too long? Close loading screen.
Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία Eάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας Εάν έχετε χάσει κάποιον δικό σας

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Η Ψυχωσική Συνδρομή στην Κλινική Πράξη

By: | Tags: | Comments: 0 | January 29th, 2015

Ο ΚΟΙΣΠΕ Κλιμαξ PLUS(Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης) διοργανώνει ένα πλήρες εκπαιδευτικό σεμινάριο υπό την επιστημονική αιγίδα και εποπτεία της ΚΛΙΜΑΚΑ – μη κερδοσκοπικό φορέα ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης. Η ΚΛΙΜΑΚΑ έχοντας πολυετή εμπειρία στην αποασυλοποίηση των χρόνιων ψυχικά πασχόντων από ψυχωσική συνδρομή έχει σαν στόχο μέσω αυτού του προγράμματος τόσο τη θεωρητική όσο και την πρακτική κατάρτιση των εκπαιδευομένων, καθώς η ψυχωσική συνδρομή αποτελεί μια διαταραχή τόσο κοινά γνωστή όσο και κοινά παρερμηνεύσιμη. Στα πλαίσια, λοιπόν, της παύσης της λειτουργίας των ψυχιατρικών νοσοκομείων, δομές όπως οικοτροφεία, ξενώνες, κέντρα ημέρας και προστατευόμενα διαμερίσματα κρίνονται αναγκαία για τη μεταφορά και αποκατάσταση των ατόμων αυτών. Κατά συνέπεια,η συνεχιζόμενη εκπαίδευση στο πλήρες φάσμα της κλινικής εικόνας της ψυχωσικής συνδρομής κρίνεται σκόπιμη τόσο για την γνωστική εξειδίκευση όσο και για την προσπάθεια κατά του κοινωνικού στιγματισμού.

Το παρόν σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας και η διάρκειά του θα είναι 5 μήνες που θα συνοψισθούν σε 60 διδακτικές ώρες. Το κόστος του σεμιναρίου θα ανέρχεται στα 250Ε και για την ομαλή ολοκλήρωση και λειτουργία του προγράμματος στο σύνολο των 20 εισηγήσεων θα επιτρέπονται έως και τρεις απουσίες των συμμετεχόντων. Ο τόπος διεξαγωγής του σεμιναρίου θα βρίσκεται στην περιοχή του Κεραμεικού, πλησίον του σταθμού του μετρό.
Συντονιστές του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι ο κος Κατσαδώρος Κυριάκος, ψυχίατρος και Πρόεδρος της ΚΛΙΜΑΚΑ, και η κα Λιακοπούλου Έφη, ψυχολόγος και θεραπεύτρια.Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθύνονται στα Τηλέφωνα της Γραμματείας: 210 3417161–3. Δείτε την αφίσα..Δείτε εδώ το πρόγραμμα..

Top

Pin It on Pinterest