Taking too long? Close loading screen.
Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία Eάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας Εάν έχετε χάσει κάποιον δικό σας

Η ΚΛΙΜΑΚΑ και ο ΚΛΙΜΑΞ PLUS στηρίζουν τα άτομα με αναπηρία

By: | Tags: | Comments: 0 | December 18th, 2019

Τα ποσοστά
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός της Υγείας αναγνωρίζει πως το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού το οποίο αντιστοιχεί στο 1 δισεκατομμύριο άτομα, πάσχει από κάποια μορφή αναπηρίας.

Ο ΟΗΕ αναγνώρισε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) το 1992.  Το θέμα της φετινής χρονιάς επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση των ατόμων με αναπηρία και σε μία χωρίς αποκλεισμούς, δίκαιη ανάπτυξη όπως προβλέπεται στην Ατζέντα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030, η οποία δεσμεύεται να μην ‘’αφήσει κανέναν πίσω’’ και αναγνωρίζει την αναπηρία ως μείζον θέμα.

Αναπηρία, πλέον θεωρείται το αποτέλεσμα της σχέσης των ικανοτήτων ενός ατόμου και των απαιτήσεων του περιβάλλοντος. Τα άτομα αυτά βιώνουν συχνά το φαινόμενο του κοινωνικού αποκλεισμού. Αισθάνονται την περιθωριοποίηση και στέρηση της συμμετοχής στα κοινωνικά, δημόσια αγαθά και υπηρεσίες, που πρέπει να είναι κοινά για όλους τους πολίτες ενός κράτους.

Πολλές φορές η αντιμετώπιση του στίγματος είναι το πιο δύσκολο εμπόδιο που ένα άτομο με αναπηρία καλείται να υπερπηδήσει.

Η δική μας δράση

Η ΚΛΙΜΑΚΑ πιστεύοντας στον άνθρωπο και στο δικαίωμα ζωής πέρα από κάθε διάκριση που γεννά, εννοεί και αναπαράγει τον κοινωνικό αποκλεισμό, πιστεύει στην αλληλεγγύη και στην ισότητα των ευκαιριών.  Η ΚΛΙΜΑΚΑ λειτουργεί ένα ευρύ δίκτυο υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Αθήνα και περιφέρεια μέσω Μονάδων Ψυχικής Υγείας.

O Kοινωνικός Συνεταιρισμός ‘Κλίμαξ Plus στοχεύει στην ανάπτυξη βιώσιμων και εξελισσόμενων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην κατεύθυνση την κοινωνικής και πράσινης οικονομίας, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής, υποστηρίζοντας την κοινωνικοοικονομική επανένταξη και ενισχύοντας την ενεργό κοινωνική συμμετοχή των κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων. O συνεταιρισμός έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες – παράγει εισόδημα κυρίως από πηγές της αγοράς με δραστηριότητες ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης Υπηρεσίες εστίασης

Οι εργαζόμενοι/-ες του Κλίμαξ Plus αποτελούν θετικά πρότυπα για τις κοινότητές τους και για τις ευρύτερα αποκλεισμένες πληθυσμιακές ομάδες (άστεγοι/ες, Ρομά, αποφυλακισμένοι/ες, μετανάστες/-ριες, άτομα με ψυχικές διαταραχές κ.ά.), πολλαπλασιάζοντας τα θετικά αποτελέσματα για τις ζωές τους σε αυτές τις μικρο-κοινότητες και ενθαρρύνοντας τους να συμμετάσχουν σε συνεταιρισμούς.

Ο Κλίμαξ Plus θεωρείται ένας πρότυπος οργανισμός στο πεδίο της εργασιακής ένταξης στην Ελλάδα, μεταφέροντας τις προσεγγίσεις, την πρακτική εμπειρία του και τα αποτελέσματα των δράσεων του σε ένα μεγάλο εύρος ενδιαφερόμενων και κοινωνικών φορέων.

Η φιλοσοφία και οι αρχές μας συμβαδίζουν με τα πάγια αιτήματα του αναπηρικού κινήματος για ισότητα ευκαιριών, προσβασιμότητα, σεβασμό της έμφυτης αξιοπρέπειας και απαγόρευση των διακρίσεων.

Οι άνθρωποι με αναπηρίες έχουν κατακτήσει βουνά, έχουν ανέβει στην επαγγελματική τους καριέρα, έλαμψαν σε αγωνίσματα και στον στίβο της ζωής, έχτισαν επιχειρήσεις από το μηδέν και μάχονται ισάξια με όλους μας για τα δικαιώματα τους.

Κοινωνικός Συνεταιρισμός ΚΛΙΜΑΞ PLUS

Top

Pin It on Pinterest