Taking too long? Close loading screen.
Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία Eάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας Εάν έχετε χάσει κάποιον δικό σας

Καταγράφοντας μια Αυτοκτονία – Σύντομες Συστάσεις για Επαγγελματίες των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

By: | Tags: | Comments: 0 | March 14th, 2022

Είναι αποδεδειγμένο, ότι συγκεκριμένοι τρόποι δημοσίευσης των αυτοκτονιών μπορούν, να αυξήσουν την πιθανότητα αυτοκτονίας σε ευάλωτα άτομα και το μέγεθος της αύξησης σχετίζεται με την ποσότητα, τη διάρκεια και την έμφαση που δίνεται στην είδηση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Μ.Μ.Ε.).
Η προσεκτική, ακόμα και σύντομη, αναφορά των Μ.Μ.Ε στην αυτοκτονία, μπορεί να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κοινού, στη διόρθωση εσφαλμένων αντιλήψεων για την αυτοκτονία και να ενθαρρύνει εκείνους/ες που είναι ευάλωτοι ή βρίσκονται σε κίνδυνο, να αναζητήσουν βοήθεια.
To Κέντρο για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της ΚΛΙΜΑΚΑ έχει εκδώσει αναλυτικό Οδηγό για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας απευθυνόμενο στους επαγγελματίες των Μ.Μ.Ε, όπου έχουν ενσωματωθεί όλες οι συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Τον Οδηγό μπορείτε, να βρείτε στο επίσημο site του φορέα.
Εάν έχετε αυτοκαταστροφικές σκέψεις, γνωρίζετε κάποιον/α που χρειάζεται βοήθεια ή πενθείτε την απώλεια αγαπημένου προσώπου καλέστε στην 24ωρη Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία-1018.

Top

Pin It on Pinterest