Taking too long? Close loading screen.
Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία Eάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας Εάν έχετε χάσει κάποιον δικό σας

Οδηγός ενημέρωσης για τον αυτοτραυματισμό

By: | Tags: | Comments: 0 | July 5th, 2017

Πολύ συχνά αντιμετωπίζουμε περιστατικά αυτοτραυματισμών κατά την εργασία μας, τόσο με άτομα που εκδηλώνουν αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές όσο και με γονείς, ή εκπαιδευτικούς που ανησυχούν για τα παιδιά τους, ή τους μαθητές τους.

Ο αυτοτραυματισμός αφορά τη σκόπιμη πρόκληση βλάβης στον εαυτό χωρίς πρόθεση θανάτου και συχνά διακρίνεται από την αυτοκτονική συμπεριφορά. Παρόλα αυτά έχει βρεθεί ότι όσο αυξάνει η συχνότητα και η σοβαρότητα των αυτοτραυματισμών, αυξάνει και ο κίνδυνος αυτοκτονίας ενώ, σε κάποιες περιπτώσεις οι δυο συμπεριφορές μπορεί να συνυπάρχουν.

Την επόμενη εβδομάδα, θα δημοσιεύσουμε στην ιστοσελίδα μας οδηγό ενημέρωσης για τον αυτοτραυματισμό με σκοπό να παρέχουμε βασική πληροφόρηση και πηγές βοήθειας σε νέους που αυτοτραυματίζονται, ή ανησυχούν για κάποιον δικό τους καθώς και στους γονείς αυτών.

 

Το Κέντρο για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, που λειτουργεί από την ΚΛΙΜΑΚΑ υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας, συμμετέχει ως οργανωτικό μέλος και εθνικός αντιπρόσωπος φορέας, στη Διεθνή Ένωση για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας (International Association for Suicide Prevention – IASP), φορέας ο οποίος αποτελεί το ανώτερο όργανο για την  κατάρτιση στρατηγικών στον τομέα της πρόληψης αλλά και των ερευνητικών διαδικασιών, σε καθεστώς συνηγορίας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Η Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία 1018  λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα και δέχεται κλήσεις από κινητό ή σταθερό τηλέφωνο, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με αστική χρέωση. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές.

Top

Pin It on Pinterest