Taking too long? Close loading screen.
Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία Eάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας Εάν έχετε χάσει κάποιον δικό σας

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

By: | Tags: | Comments: 0 | October 13th, 2021

 

Η έλλειψη στέγης είναι, μεταξύ άλλων, ένα ζήτημα ψυχικής υγείας, δεδομένου ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας αποτελούν έναν από τους επικρατέστερους παράγοντες που οδηγούν στην απώλεια στέγης, ενώ παράλληλα, η διαβίωση στο δρόμο ή/και σε επισφαλείς- ανεπαρκείς συνθήκες στέγασης λειτουργούν επιβαρυντικά ως προς την αντιμετώπισή τους. Το δικαίωμα στην Ψυχική Υγεία αποτελεί προϋπόθεση της ανθρώπινης ευημερίας, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, αναδεικνύοντας την ανάγκη για αύξηση της προσβασιμότητας όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας.
Σε αυτό αναφέρεται και το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας ( 10 Οκτωβρίου 2021), «Η Ψυχική Υγεία σε ένα άνισο κόσμο», επιχειρώντας να αναδείξει το γεγονός ότι οι ανισότητες που απορρέουν από τα προβλήματα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού επηρεάζουν άμεσα την ψυχική μας υγεία και κατ΄επέκταση τη σωματική μας υγεία, την ποιότητα ζωής μας όσο και το προσδόκιμο επιβίωσή μας.
Αναμφίβολα οι πολιτικές για – ψυχική υγεία για όλους/ες- μπορούν να συντελέσουν σημαντικά στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση του φαινομένου της έλλειψης στέγης τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και μείωσης του φαινομένου και των επιπτώσεών του.

Top

Pin It on Pinterest