Taking too long? Close loading screen.
Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία Eάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας Εάν έχετε χάσει κάποιον δικό σας

Παραμορφωτικοί τρόποι σκέψης

By: | Tags: | Comments: 0 | January 15th, 2020

 

Η διακοπή μίας συνήθειας που έχει διαρκέσει πολύ χρόνο και επαναλαμβάνει ένα συγκεκριμένο μοτίβο σκέψης και συμπεριφοράς (pattern) έχει αποβεί πολύ δυσκολότερη από ότι φανταζόμασταν.
Είτε πρόκειται για άσπρο η μαύρο τρόπο σκέψης, το διάβασμα της σκέψης υποθέτοντας ότι ξέρουμε τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς, είτε επικεντρώνοντας μόνο στα αρνητικά μιας κατάστασης, διαβάζοντας το μέλλον και καταστροφολογώντας σε πολλές περιπτώσεις, δεν βοηθάμε τον εαυτό μας να νιώσει καλά. Η συνεχής σύγκριση με τους γύρω μας, ο επικριτικός εαυτός και τα πρέπει που έχουμε επιβάλει στον εαυτό μας δεν μας αφήνουν να καταφέρουμε την αλλαγή που επιζητάμε.
Όταν φέρουμε στην επιφάνεια τους ασυνείδητους ή συνειδητούς παραμορφωτικούς τρόπους σκέψης και αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι βοηθητικοί για την αυτοβελτίωση και ανάπτυξη μας, μπορούμε να σταθούμε σύμμαχοι στον εαυτό μας και να βελτιώσουμε την ψυχική μας υγεία.
Είναι απαραίτητο για να αλλάξουμε αυτούς τους παραμορφωτικούς τρόπους σκέψης να μιλάμε ανοιχτά, να μοιραζόμαστε και να επικοινωνούμε με ειλικρινή τρόπο τα συναισθήματα μας. Ωστόσο είναι σημαντικό να απευθυνθούμε σε κάποιον ειδικό στον τομέα της ψυχικής υγείας όταν η διακοπή αυτών των συγκεκριμένων τρόπων σκέψης και συμπεριφοράς μας εμποδίζουν από το να αισθανόμαστε ψυχικά υγιείς. Το στίγμα που ακολουθεί την αναζήτηση βοήθειας από κάποιον επαγγελματία ψυχικής υγείας πρέπει να καταπολεμηθεί.

Top

Pin It on Pinterest