Taking too long? Close loading screen.
Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία Eάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας Εάν έχετε χάσει κάποιον δικό σας

Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών – Δίκτυο Πληροφόρησης & Καταγραφής Κέντρου για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας: Αυτοκτονίες Ιουνίου 2018

By: | Tags: | Comments: 0 | September 3rd, 2018

 

 

13 Ιουλίου 2018

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών – Δικτύου Πληροφόρησης & Καταγραφής του Κέντρου για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας (τα οποία επισημαίνεται ότι δεν αποτελούν πλήρη καταγραφή), το μήνα Ιούνιο παρατηρήθηκε αύξηση των αυτοκτονιών σε όλη την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός που καταγράφηκε σε σχέση με τα στοιχεία του Κέντρου για τον ίδιο μήνα τα τελευταία δύο έτη.

Το παραπάνω γράφημα παρουσιάζει μία εικόνα της αυτοκτονικότητας του τελευταίου μήνα στην Ελλάδα ανά περιφέρεια. Όπως μπορεί να παρατηρήσει κανείς, η Κρήτη, βρίσκεται στην υψηλότερη θέση με ποσοστό 20% του συνολικού αριθμού των αυτοκτονιών με την Δυτική Ελλάδα και την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη να ακολουθούν σε ποσοστά 12,7% και 10,9% αντίστοιχα. Γνωρίζουμε πως η Κρήτη αποτελεί μία περιφέρεια που ανά περιόδους παρουσιάζει υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών και ο περασμένος Ιούνιος δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Επιπλέον, σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία υπάρχει μία αυξητική τάση των αυτοκτονιών κατά την περίοδο των ζεστών μηνών το οποίο επιβεβαιώνεται και από τα τωρινά δεδομένα. Η σχέση ανάμεσα στην εποχικότητα και την αυτοκτονικότητα παρακολουθείται εδώ και χρόνια από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Η αυτοκτονία δεν είναι ένα μοιραίο γεγονός, μπορεί να προληφθεί.

Η Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία 1018  λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα και δέχεται κλήσεις από κινητό ή σταθερό τηλέφωνο, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με αστική χρέωση. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές.

Top

Pin It on Pinterest