Taking too long? Close loading screen.
Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία Eάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας Εάν έχετε χάσει κάποιον δικό σας

Στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών Μάιος 2021

By: | Tags: | Comments: 0 | June 23rd, 2021

 

 

Ο αριθμός των αυτοκτονιών για τον μήνα Μάιο 2021 ήταν 55 (44 άνδρες και 11 γυναίκες).

Συνεχίζουμε να ενημερωνόμαστε για αυτοκτονίες και απόπειρες οι οποίες είτε παίρνουν δημοσιότητα είτε όχι ,δυστυχώς όμως έχουν κοινά χαρακτηριστικά .

Ασθενείς με παρακολούθηση από επαγγελματίες υγείας, ασθενείς νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία ή μονάδες ψυχικής υγείας, ασθενείς αυτοκτονικοί που διέκοψαν την αγωγή και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς, συγγενικά πρόσωπα των αυτοκαταστροφικών ασθενών που κανένας δεν τους μίλησε για την διάγνωση και για την επικινδυνότητα της, άδειες κυνηγητικών όπλων σε χέρια ασθενών είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που με ένα επαναλαμβανόμενο μηχανισμό γινόμαστε μάρτυρες και αυτόν τον μήνα.

Οι πληροφορίες που σας μεταφέρουμε για τους θανάτους από αυτοκτονία έρχονται στο Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας ,μεταξύ άλλων και από ανθρώπους που πενθούν τον θάνατο κάποιου οικείου τους προσώπου και από τους καλούντες στην Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία – 1018, η ύπαρξη της οποίας έχει αποδειχθεί  πολύτιμος σύμμαχος στην καταγραφή και διερεύνηση αυτών των θανάτων.

Οι ψυχολογικές αυτοψίες μας έχουν δώσει την δυνατότητα να εντοπίσουμε τους παράγοντες εκείνους που θα μπορούσαν να προστατεύσουν την ζωή των ευάλωτων συνανθρώπων μας, να προσεγγίσουμε τα γενεσιουργά αίτια των αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών, να αξιολογήσουμε παράγοντες κινδύνου, ακόμα και λάθη από όπου και αν προέρχονται, γνωρίζοντας και πιστεύοντας ότι οι αυτοκτονίες θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν σε ένα ποσοστό που ξεπερνά το 90% .

Η πολιτεία συνεχίζει να είναι αμήχανη στο θέμα των αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών και οι προτάσεις για μια Εθνική Στρατηγική Πρόληψης δείχνουν ακόμα έωλες.

Top

Pin It on Pinterest