Taking too long? Close loading screen.
Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία Eάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας Εάν έχετε χάσει κάποιον δικό σας

Το Χιούμορ και το Γέλιο Θεραπεύουν

By: | Tags: | Comments: 0 | April 13th, 2021

Το γέλιο και το χιούμορ είναι βασικά συστατικά της ευημερίας και της καλής μας διάθεσης. Αν μη τι άλλο, αποτελούν σημαντικά εφόδια στην αντιμετώπιση των δυσκολιών και των προκλήσεων που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας αλλά και στη ζωή μας γενικότερα.

Η επίδραση του γέλιου στη σωματική, ψυχική και διανοητική κατάσταση των ανθρώπων έχει μελετηθεί επισταμένως ήδη από την δεκαετία του ’60 με τις έρευνες να συνεχίζονται και σήμερα, εμπλουτίζοντας την σχετική επιστημονική γνώση και ανοίγοντας συνεχώς νέους δρόμους για «θεραπευτικές» εφαρμογές αυτών των ανακαλύψεων στην διαχείριση του ψυχικού και σωματικού πόνου.

Μελέτες έχουν δείξει πως το χιούμορ και το γέλιο μειώνουν την αρτηριακή πίεση, αυξάνουν τις αντοχές μας στον πόνο και βελτιώνουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Επιπλέον, σε περιπτώσεις χρόνιων παθήσεων, κατάθλιψης ή άλλου είδους ψυχοπαθολογίας, το χιούμορ και το γέλιο λειτουργούν επίσης θετικά.

Επιπλέον το γέλιο και το χιούμορ λειτουργούν και ως μηχανισμοί ενίσχυσης και σύσφιξης των διαπροσωπικών σχέσεων και των κοινωνικών μας δεσμών, εξομαλύνοντας συχνά δύσκολες καταστάσεις.

Ας βάλουμε λίγο περισσότερο γέλιο στην ζωή μας και ας επωφεληθούμε από αυτό!

Top

Pin It on Pinterest