Taking too long? Close loading screen.
Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία Eάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας Εάν έχετε χάσει κάποιον δικό σας

Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία

By: | Tags: | Comments: 0 | November 7th, 2017

Όλοι μας έχουμε νιώσει κάποιες φορές θλιμμένοι, θυμωμένοι, απογοητευμένοι, μόνοι. Αυτά τα συναισθήματα μπορεί να περάσουν με το πέρασμα του χρόνου, υπάρχουν ωστόσο φορές που μας οδηγούν σε βαθιά απόγνωση και απελπισία. Ίσως τότε νιώσουμε ότι είμαστε παγιδευμένοι μέσα στα προβλήματά μας κι ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να τα αντιμετωπίσουμε και να ξεφύγουμε από αυτά.

Όταν ένας άνθρωπος αισθάνεται ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο, ότι είναι αβοήθητος κι απελπισμένος, σταματά να βρίσκει νόημα στη ζωή του. Χάνει τη δυνατότητα να δει τις καλές της πλευρές, μαζί με το κουράγιο και τη δύναμη να δει τις πιθανές λύσεις στα προβλήματά του και να τις εφαρμόσει. Το πιο πιθανό είναι να κλειστεί στον εαυτό του, να απομακρυνθεί από τους δικούς του ανθρώπους, έχοντας την πεποίθηση ότι κανείς δεν μπορεί να τον καταλάβει και να τον βοηθήσει. Όταν κάποιος βρεθεί σ αυτή την κατάσταση είναι πιθανό να σκεφτεί να βάλει ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Ίσως είσαι κι εσύ ένας άνθρωπος απογοητευμένος από τη ζωή που σκέφτεται ότι θα ήταν καλύτερα να δώσει ένα τέλος. Υπάρχουν δεκάδες επιχειρήματα που θα μπορούσε να επικαλεστεί κανείς για να σε πείσει ότι η απόφασή σου είναι λάθος. Ωστόσο ο σκοπός μας δεν είναι να διαφωνήσουμε μαζί σου, ούτε να σε πιέσουμε να ζήσεις μια ζωή που σου είναι αβάσταχτη.

Γνωρίζουμε πολλούς ανθρώπους που θέλουν να αυτοκτονήσουν κι έτσι μπορούμε να ξέρουμε ότι η αυτοκτονία δεν είναι μοιραία ούτε αναπόφευκτη. Είναι η ακραία κίνηση ενός ανθρώπου που αισθάνεται ότι δεν έχει άλλη διέξοδο. Πριν όμως φτάσεις ως εκεί, θα θέλαμε να σου ζητήσουμε να περιμένεις λίγο ακόμη. Πολλές φορές στη ζωή τα πράγματα εξελίσσονται με τρόπους που δεν μπορούμε να φανταστούμε ούτε να προβλέψουμε.

Αν αισθάνεσαι μόνος κι ότι δεν έχεις υποστήριξη από κανέναν, μπορείς να μοιραστείς τις σκέψεις σου μαζί μας, καλώντας το νούμερο 1018, ή να μας στείλεις e-mail στη διεύθυνση help@suicide-help.gr

Μπορείς να καλέσεις αυτό το τηλέφωνο 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν βρίσκεσαι. Θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για όσα σε απασχολούν χωρίς να χρειαστεί να πεις το όνομά σου ή τα προσωπικά σου στοιχεία.

Είμαστε εδώ για να σε ακούσουμε και να σε καταλάβουμε.

Top

Pin It on Pinterest