Taking too long? Close loading screen.
Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία Eάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας Εάν έχετε χάσει κάποιον δικό σας

Αυτοκτονίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς – Ανάγκη για Άμεση Εφαρμογή Προληπτικών Μέτρων

By: | Tags: | Comments: 0 | October 12th, 2023

Η αυτοκτονία ενός 30χρονου άντρα στην τροχιά μεταξύ των συρμών Ν. Ιωνία – Ηράκλειο που έλαβε χώρα τις τελευταίες μέρες φτάνει τον συνολικό αριθμό των αυτοκτονιών που έχουν σημειωθεί εντός σιδηροδρομικών σταθμών της χώρας μας στους 53 θανάτους εντός σχεδόν 10 ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών της ΚΛΙΜΑΚΑ.
Η αυτοκτονία μέσω της πτώσης στις σιδηροδρομικές γραμμές αποτελεί μια από τις βιαιότερες μεθόδους αυτοκτονίας. Εκτός από το τραγικό κόστος σε ανθρώπινες ζωές, οι αυτοκτονίες εντός των μέσων σταθερής τροχιάς επηρεάζουν σημαντικά τους αυτόπτες μάρτυρες των συμβάντων, όπως τους οδηγούς των μέσων, τους εργαζόμενους των σιδηροδρομικών σταθμών και τους επιβαίνοντες επιφέροντας σοβαρό αντίκτυπο στον ψυχισμό τους. Πρόσφατη έρευνα κατέδειξε ότι στην Γερμανία κάθε οδηγός αμαξοστοιχίας διατρέχει κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπος με την αυτοκτονία ενός ατόμου τουλάχιστον μία με δύο φορές στην ζωή του κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του ζωής ενώ το ένα τρίτο εξ αυτών θα παρουσιάσει συμπτώματα μετατραυματικής διαταραχής στρες και άλλα ψυχολογικά προβλήματα.
Η ολοένα αυξητική αυτή τάση των αυτοκτονιών υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για άμεση δράση από όλους τους αρμόδιους φορείς. Κάθε καθυστέρηση στην υλοποίηση αυτών των μέτρων συνεπάγεται την απώλεια τουλάχιστον δέκα συνανθρώπων μας σε ετήσια βάση ο καθένας από τους οποίους αντιπροσωπεύει μια αλυσίδα τραγικών συνεπειών που μεταφέρεται στις οικογένειες, τους φίλους, τους συναδέλφους και σε ολόκληρη την κοινότητα στην οποία διαβιούν.

Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας
Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών, ΚΛΙΜΑΚΑ
Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία 1018
Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας
Ευμολπιδών 30-32, Κεραμεικός
Τηλ. 210-3417160-3
help@suicide-help.gr
www.suicide-help.gr www.klimaka.org.gr

Top

Pin It on Pinterest