Taking too long? Close loading screen.
Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία Eάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας Εάν έχετε χάσει κάποιον δικό σας

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ 2022

By: | Tags: | Comments: 0 | January 5th, 2023

Στο άρθρο που ακολουθεί παρουσιάζονται στοιχεία για τις αυτοκτονίες που σημειώθηκαν στη χώρα σε σχέση με τους επαγγελματικούς κλάδους των αυτοχείρων, όπως αυτά καταγράφηκαν, αναλύθηκαν και επεξεργάστηκαν από το Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών του Κέντρου για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της ΚΛΙΜΑΚΑ.
Όπως απεικονίζεται στα παρακάτω διαγράμματα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών, το έτος 2022 το μεγαλύτερο ποσοστό των αυτοχείρων ήταν εργαζόμενοι/ες με ποσοστό 70%. Πιο συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών συγκεντρώνει το επάγγελμα των επιχειρηματιών. Ακολουθούν κτηνοτροφικά και γεωργικά επαγγέλματα και οι εκπαιδευτικοί ενώ υψηλό ποσοστό παρουσιάζουν τα επαγγέλματα των σωμάτων ασφάλειας και των ενόπλων δυνάμεων.
Θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι τα τελευταία έτη παρατηρείται μία αύξηση των αυτοκτονιών στην επιχειρηματική κοινότητα, όπως φαίνεται και στο σχετικό γράφημα από τα στοιχεία που καταχωρήθηκαν στο Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών της ΚΛΙΜΑΚΑ, για τα έτη 2020-2022.



Θα θέλαμε, να επισημάνουμε για ακόμη μια φορά, ότι η συμβολή όλων όσων, ανώνυμα ή επώνυμα, συνέβαλαν και συμβάλλουν με τις πληροφορίες τους στο έργο του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών είναι πολύτιμη. Η ακριβέστερη καταγραφή του ζητήματος της αυτοκτονίας στην χώρα μας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόληψή της με άξονα την εφαρμογή έγκαιρων παρεμβάσεων και χάραξης πολιτικών που θα έχουν ως προτεραιότητα την αντιμετώπισή της. Όλοι/ες όσοι/ες επιθυμούν να γίνουν αρωγοί αυτής της διαδικασίας και να συμβάλλουν στην πρόληψη της αυτοκτονίας στη χώρα μας πληροφορώντας μας για σχετικά περιστατικά μπορούν, να καλέσουν στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης Αυτοκτονίας της ΚΛΙΜΑΚΑ στα τηλέφωνα 2103417162-3.
Κατσαδώρος Κυριάκος, Ψυχίατρος και Επιστημονικός Διευθυντής της ΚΛΙΜΑΚΑ
Ζαφειροπούλου Δήμητρα – Ψυχολόγος, Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, ΚΛΙΜΑΚΑ
Πλουμή Βασιλική – Στατιστικολόγος, Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, ΚΛΙΜΑΚΑ
Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας
Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών, ΚΛΙΜΑΚΑ
Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία 1018

Top

Pin It on Pinterest