Taking too long? Close loading screen.
Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία Eάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας Εάν έχετε χάσει κάποιον δικό σας

ΛΟΑΤΚΙ+ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

By: | Tags: | Comments: 0 | June 6th, 2023

 Καθ ’ολη την διάρκεια του Ιουνίου πραγματοποιούνται μια σειρά από εκδηλώσεις (π.χ. φεστιβάλ, συζητήσεις, εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, παρελάσεις κ.α.) αφιερωμένες στον εορτασμό, την ενδυνάμωση, την ενημέρωση και υποστήριξη των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας τόσο παγκοσμίως όσο και στην χώρα μας.
 Τα άτομα που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο αυτοκτονίας, όχι λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου τους, αλλά εξαιτίας του μειονοτικού στρες, του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού που υφίστανται τα οποία κινητοποιούν την ψυχική τους ευαλωτότητα. Επιπρόσθετα, για τους ίδιους λόγους, η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα εμφανίζει αυξημένα ποσοστά ζητημάτων ψυχικής υγείας (π.χ. υψηλότερα ποσοστά διαταραχών της διάθεσης, αγχωδών διαταραχών κλπ.) καθώς και αυτοτραυματικές συμπεριφορές. Παράλληλα, οι ανισότητες στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας αποτελούν μία από τις βασικές προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν.
 Στο Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της ΚΛΙΜΑΚΑ, παρέχονται υπηρεσίες υποστήριξης σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της αυτοκτονίας τόσο μέσα από την 24ωρη Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία – 1018 όσο και δια ζώσης μέσα από τις υπηρεσίες του Κέντρου. Επιπρόσθετα, παρέχονται εκπαιδευτικά προγράμματα πρόληψης της αυτοκτονίας που απευθύνονται σε ειδικές επαγγελματικές ομάδες που συνεργάζονται, ή εκπροσωπούν την ΛΟΑΤΚΙ+κοινότητα.
—————————————————————————–
Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας
Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών, ΚΛΙΜΑΚΑ
Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία 1018
Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας
Ευμολπιδών 30-32, Κεραμεικός
Τηλ. 210-3417160-3
help@suicide-help.gr

Top

Pin It on Pinterest