Taking too long? Close loading screen.
Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία Eάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας Εάν έχετε χάσει κάποιον δικό σας

Ποσοστά αυτοκτονιών επί του συνόλου του πληθυσμού της Ελλάδας ανά διοικητική περιφέρεια για το έτος 2021

By: | Tags: | Comments: 0 | February 14th, 2022

Παρουσιάζονται τα ποσοστά αυτοκτονιών σε επίπεδο διοικητικής περιφέρειας στη χώρα μας για το έτος 2021, σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών της ΚΛΙΜΑΚΑ.

Στο σχετικό διάγραμμα παρουσιάζονται τα ποσοστά αυτοκτονιών σε επίπεδο διοικητικής περιφέρειας στη χώρα μας για το έτος 2021, σύμφωνα με στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών της ΚΛΙΜΑΚΑ. Όπως μπορεί να παρατηρηθεί, οι περισσότερες αυτοκτονίες συγκεντρώνονται στην περιφέρεια της Αττικής, της Θεσσαλίας και της Κρήτης.
Σε σύνολο πληθυσμού, ο συνολικός αριθμός των αυτοκτονιών παρουσιάζει αυξητική τάση σε σχέση με τα δεδομένα του Παρατηρητηρίου για το έτος 2020, χρονιά όπου σημειώθηκε η έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας.
Θα πρέπει, να σημειωθεί ότι τα παρόντα δεδομένα δεν αποτελούν επίσημα στοιχεία αλλά η αποτύπωση των τάσεων των θανάτων για το προαναφερθέν έτος.
Η συμβολή όλων όσων, ανώνυμα ή επώνυμα, συνέβαλαν και συμβάλλουν με τις πληροφορίες τους στο έργο του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών της ΚΛΙΜΑΚΑ είναι καταλυτική.
Αυτή η ενεργή διαδικασία επικοινωνίας διαμορφώνει διαχρονικά πλέον, ένα σύστημα καταγραφής των αυτοκτονιών έγκυρο και επίκαιρο σε συμφωνία με τα σχετικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Σας παροτρύνουμε να συμβάλετε κι εσείς στην πρόληψη της αυτοκτονίας, πληροφορώντας μας για σχετικά περιστατικά στα τηλέφωνα του Κέντρου Πρόληψης Αυτοκτονίας της ΚΛΙΜΑΚΑ, 2103417162-3.

Top

Pin It on Pinterest