Taking too long? Close loading screen.
Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία Eάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας Εάν έχετε χάσει κάποιον δικό σας

ΣΥΝΤΟΜΗ ANAKOIΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ – ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022

By: | Tags: | Comments: 0 | November 3rd, 2022

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών του Κέντρου για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της ΚΛΙΜΑΚΑ ο αριθμός των καταγεγραμμένων αυτοκτονιών για τον Οκτώβριο του 2022 ήταν ο υψηλότερος που καταγράφηκε σε σύγκριση με τα δεδομένα του Κέντρου για τον ίδιο μήνα τα τελευταία εννέα χρόνια. Οι αυτοκτονίες στην χώρα μας συνεχίζουν να συμβαίνουν αγγίζοντας έως και τους 2 θανάτους σε καθημερινή βάση. Η δεδομένη υποκαταγραφή του ζητήματος δεν επιτρέπει την ακριβή του αποτύπωση του μεγέθους του.
H πλειοψηφία των αυτοχείρων συνεχίζουν να είναι οι άντρες ενώ οι άνθρωποι παραγωγικών ηλικιών σημειώνουν τις περισσότερες αυτοκτονίες σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. Η πιο συχνή μέθοδος αποτέλεσε ο απαγχονισμός σε συνάρτηση με τα ήδη γνωστά μας στοιχεία. Σε επίπεδο περιφέρειας, η πλειοψηφία των θανάτων συγκεντρώθηκε στην Αττική και την Πελοπόννησο. Το μεγαλύτερος μέρος των θανάτων έλαβε χώρα εντός οικίας κατά τις μεσημεριανές και πολύ πρωινές ώρες.
Επιπρόσθετα, μέσα σε αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου, καταγράφηκαν τουλάχιστον 3 αυτοκτονίες αστυνομικών ενώ από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 10 αυτοκτονίες σε καταστήματα κράτησης, 18 σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας, 8 σε μονάδες υγείας και ένας σε στρατόπεδο.
Το Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της ΚΛΙΜΑΚΑ πρόκειται να απευθύνει σύντομα επιστολή την Ελληνική Αστυνομία με συστάσεις βέλτιστων πρακτικών πρόληψης της αυτοκτονίας ανάμεσα στους εργαζομένους σε σώματα ασφαλείας.
Κατσαδώρος Κυριάκος, Ψυχίατρος και Επιστημονικός Διευθυντής της ΚΛΙΜΑΚΑ
Ζαφειροπούλου Δήμητρα – Ψυχολόγος, Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, ΚΛΙΜΑΚΑ
Πλουμή Βασιλική – Στατιστικολόγος, Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας, ΚΛΙΜΑΚΑ
Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας
Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών, ΚΛΙΜΑΚΑ
Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία 1018
Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας

Top

Pin It on Pinterest