Taking too long? Close loading screen.
Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία Eάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας Εάν έχετε χάσει κάποιον δικό σας

Σχετικά με τις τοποθεσίες υψηλής επικινδυνότητας

By: | Tags: | Comments: 0 | October 4th, 2022

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Αυτοκτονιών της ΚΛΙΜΑΚΑ σχεδόν 90 άτομα έχουν τερματίσει την ζωή τους σε τοποθεσίες υψηλής επικινδυνότητας (suicide hotspots) στην χώρα μας από το 2012 έως και σήμερα. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 30% τα τελευταία δύο χρόνια ενώ παραμένει άγνωστος ο αριθμός των πολυάριθμων αποπειρών ή των αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών που έχουν πραγματοποιηθεί σε εκείνο το σημείο.
Ως τοποθεσία υψηλού κινδύνου για αυτοκτονία ορίζεται μία συγκεκριμένη τοποθεσία η οποία είναι προσιτή και προσβάσιμη από το κοινό και χρησιμοποιείται ως τόπος αυτοκτονίας. Τέτοιου είδους τοποθεσίες μπορούν να αποτελέσουν οι γέφυρες, τα ψηλά κτίρια, οι γκρεμοί κ.α. Οι αυτοκτονίες που πραγματοποιούνται σε αυτά τα σημεία, συχνά, δεν αποτυπώνονται στα επίσημα στατιστικά δεδομένα λόγω της δεδομένης παγκόσμιας υποκαταγραφής των αυτοκτονιών ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των ατόμων που έχουν μεταβεί σε τέτοιου είδους τοποθεσίες και ακόμη δεν έχουν εντοπιστεί ή οι οικείοι τους δεν γνωρίζουν που βρίσκονται όπως μας πληροφορούν επιζώντες αυτοκτονίας που απευθύνονται για βοήθεια στο Κέντρο για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας.
Χαμηλού κόστους προληπτικές παρεμβάσεις όπως η εγκατάσταση φυσικών η τοποθέτηση πινακίδων με αναφορά σε τηλεφωνικές γραμμές άμεσης βοήθειας (όπως η 24ωρη τηλεφωνική Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία 1018) μπορούν να προστατεύσουν την ζωή των ευάλωτων συνανθρώπων μας και να τους ενθαρρύνουν να αναζητήσουν βοήθεια.
Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας
Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών, ΚΛΙΜΑΚΑ
Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία 1018
Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας

Top

Pin It on Pinterest