Taking too long? Close loading screen.
Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία Eάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας Εάν έχετε χάσει κάποιον δικό σας

Ψυχιατρική ακριβείας: μια νέα προσέγγιση για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών

By: | Tags: | Comments: 0 | July 7th, 2023

Στην ΚΛΙΜΑΚΑ έχουμε από καιρό υιοθετήσει το «βηματισμό» της ψυχιατρικής ακριβείας, ως μια νέα προσέγγιση για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών, η οποία βασίζεται στην ατομική διαφοροποίηση του κάθε ανθρώπου µε βάση το γονιδιακό του προφίλ, το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής του.
✅ Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και παρακολουθώντας όλες τις σημαντικές εξελίξεις στην ψυχική υγεία αλλά και τις νέες τεχνολογίες συνεχίζουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες του συστήματος Διακρανιακού Μαγνητικού Ερεθισμού (rTMS), ως μια ακόμη πιο ολοκληρωμένη θεραπευτική προσέγγιση, να χρησιμοποιούμε την τεχνητή νοημοσύνη (AI) προς όφελος της έρευνας στην ψυχική υγεία, ενώ στο άμεσο χρονικό διάστημα θα υλοποιηθεί και ενημερωτικό σεμινάριο, όπου θα παρουσιαστούν όλες οι νέες εξελίξεις και τεχνολογίες αιχμής στο χώρο τις ψυχικής υγείας.
Η ΚΛΙΜΑΚΑ, συνεχίζοντας να επενδύει στο μέλλον της ψυχιατρικής και των νευροεπιστημών έχει, επίσης, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα εισάγει στις υπηρεσίες της πολλαπλά πρωτοποριακά προγράμματα, όπως είναι η διαδικασία της φαρμακογενετικής, δίνοντας στα χέρια των ψυχιάτρων ένα σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση ασθενειών, όπως η ανθεκτική κατάθλιψη.
Συνδυάζοντας τη φαρμακολογία, τη μελέτη, δηλαδή, του τρόπου δράσης των φαρμάκων στον οργανισμό, με τη γονιδιωματική, που αφορά τη μελέτη των γονιδίων και των λειτουργιών τους, η φαρμακογενετική επιστήμη ερευνά και αναλύει την ανταπόκριση των ασθενών στα φάρμακα, μέσω της συσχέτισης της γονιδιακής τους έκφρασης με το μεταβολισμό, την τοξικότητα ή την αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου.
Γνωρίζουμε, ότι το γενετικό προφίλ κάθε ασθενή επηρεάζει την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων που λαμβάνει έως και 95%. Τα γονίδιά μας είναι ο λόγος για τον οποίο το ίδιο φάρμακο, στην ίδια δόση, μπορεί να επηρεάσει ασθενείς με την ίδια νόσο, με διαφορετικό τρόπο.
Είμαστε όλοι/ες διαφορετικοί/ες και διαφορετικά αντιδρούμε ως ασθενείς, λαμβάνοντας μία θεραπεία. #mentalhealth

Top

Pin It on Pinterest